New live score composed by Lau Nau, performed solo at Festival Norpas.

Sunnuntai 5.8. klo 12:00–13:30 
Robert J. Flaherty: Nanook, pakkasen poika -elokuva
säestys Lau Nau, elokuvakonsertti, 79 min 

Robert Flahertyn Nanookia (1922) pidetään usein elokuvahistorian ensimmäisenä kokonaisena dokumenttielokuvana. ’Todellisuudesta’ oli toki filmattu pätkiä jo yli neljännesvuosisadan ajan, mutta Nanookissa tämä todellisuus laitettiin kontekstiinsa, siitä tehtiin tarina. Historian ensimmäisen dokumenttielokuvan tekeminen ei ollut helppoa. Usean kuvausmatkan päätteeksi kaikki nitraattifilmille kuvattu materiaali paloi, mutta Flaherty lähti uudelle kuvausreissulle, ja siitä syntyi Nanook of the North, Flahertyn näkemys ”maailman onnellisimman kansan” elämästä, yksi elokuvan historian kauneimmista ja vaikuttavimmista teoksista.

Elokuvan säestää Kemiönsaarella asuva Lau Nau, joka on yksi Pohjolan kauneinta nykymusiikkia luovista säveltäjä-improvisaattoreista.