A workshop based performance by Nurinpäin Kollektiivi for teenagers. The material for the theatre

piece was collected in workshop with young people, including some of the mu

sic wich was further elaborated by Lau Nau. Workshops are offered also for the public after the performance.

Kohtaamisia on monitaiteellinen esitys, jossa tutkitaan ihmisten välistä vuorovaikutusta. Esitys on kantasuomalaisen Ainon tarina varhaislapsuudesta aikuisuuden kynnykselle. Tärkeää roolia Ainon elämässä esittävät Krenare ja Alex, molemmat maahanmuuttajia. Esityksen kohderyhmänä ovat 13-16-vuotiaat nuoret, mutta se sopii kaikenikäisille. Teoksen ja siihen liittyvän työpajan tavoitteena on herättää katsoja pohtimaan omaa suhtautumistaan itseensä ja muihin.

”Metsäs oli talo. Isot pojat sanoi, että murhaaja asui siellä. Mentiin sit sinne

 selvittämään et kuka siellä asuu.”

Teoksen kuva-, teksti- ja äänimateriaali on pitkälti nuorten tuottamaa

ja käsikirjoitus pohjautuu nuorten omiin kokemuksiin. Esitystä varten on ker

ätty materiaalia työskentelemällä sekä maahanmuuttajien että kantasuomalaisten nuorten kanssa. Liikeilmaisua, kuvallista ilmaisua ja tarinankerrontaa sisältäneisiin työpajoihin osallistui 13-18-vuotiaita nuoria. Yhteistyön tavoitteena on ollut paitsi osallistaa nuoria prosessiin, myös kerätä tarinoita ja ajatuksia liittyen heidän kokemuksiinsa samanlaisuudesta ja erilaisuudesta.

”Vanha rautatiesilta. Hengailtiin siellä, hypittiin rikkinäisten lautojen yli ja kiipeiltiin siel telineil. Raaputettiin niihin kaiteisiin et kuka rakastaa ketäki.”

Kohtaamisia –teoksessa esiintyvät tanssija Sirje Laukkanen-Garza ja nuk

keteatte

ritaiteilija Pauliina Vesslin. Esitys yhdistelee valokuvaa, varjoteatteria ja tanssia. Esityksen musiikin on säveltänyt LauNau, joka elävöittää esityksen äänimaailmaa myös livenä. Visualisoinnista vastaavat kuvataiteilija Keanne van de Kreeke sekä valokuvataiteilija Andrea Vannucchi. Esityksen on ohjannut Sarika Lipasti.

Monitaiteellinen Kohtaamisia on Nurinpäin Kollektiivin seitsemäs tuotanto. Esityksen ensi-ilta on 26.11.2018 Someron yläkoulussa ja se on tilattavissa kouluihin kevään 2019 aikana. Esityksen kesto on noin 45 minuuttia, jonka jälkeen oppilailla on mahdollista osallistua työpajatyöskentelyyn. Työpajoissa käsitellään esityksen teemoja toiminnallisten menetelmien avulla taiteen ammattilaisten ohjauksessa.

”Sun kans kaikki on nii helppoo ja sä teet kaikest kivaa. Mä rakastan sun nauruu, sun ääntä, sua. Mä rakastan kaikkee mitä me tehtii ja koettii. Sä teit musta paremman ihmisen. Sä teit musta mut.”