Soft mobile sculpture by Jenni Rope, sounds by Lau Nau.

Annantalon galleria
Annankatu 30, Helsinki
15. – 27.3. 2018
Open mon-fri 8-20, sat-sun 10-16

 

PEHMO
Pehmeä tilateos: Jenni Rope Musiikki: Lau Nau 

Pehmo on erityisesti lapsille suunniteltu pehmeä tilateos. Tilaan ripustettu mobile on useista vaahtomuovin paloista muodostuva, hitaasti liikkuva ja muuttuva teos. Teoksen sisällä voi viettää aikaa, sen alla voi rauhoittua seuraten palojen hidasta liikettä, varjoja ja ääniä. Pehmo muuttaa loputtomasti muotoaan ja on aina erilainen katselukulmasta riippuen. Teoksen äänimaailman on suunnitellut Lau Nau.

Jenni Rope (s.1977) työskentelee kuvataiteilijana monialaisesti tehden mm. maalauksia, mobile-veistoksia ja kuviosuunnittelua. Rope on tehnyt myös julkisia teoksia, joista viimeisimpänä on valmistunut vuoden 2018 alussa Kalasataman terveyskeskuksen kaksi suurikokoista mobile-teosta. Seuraavaksi Ropen töitä voi nähdä Lokal -galleriassa Helsingissä kesällä 2018, Japanissa Case Galleryssä lokakuussa 2018 ja Galerie Forsblomilla Helsingissä vuonna 2019.

Lau Nau (Laura Naukkarinen, s. 1980) on laulaja-lauluntekijä, säveltäjä ja tuottaja. Lau Nau käyttää musiikissaan oman äänensä ja laajan soitinvalikoiman lisäksi esineiden tuottamia ääniä sekä kenttänauhoituksia. Vuonna 2017 julkaistu viides Lau Nau -albumi Poseidon pirskottelee elektronisen kamariorkesterin sointia folkmusiikkiin. Lau Nau -konserttien lisäksi hän konsertoi usein mykkäelokuvia säestäen.