Radio documentary series for Finnish broadcasting company YLE, 2020. Written & directed by Sari Möttönen, sound design Jaakko Herva, Music Lau Nau, Producer Hannu Karisto.

The work group received the Koura awards Honorary mention for the program 2022.

Perintö – isien metsät tytärten käsissä

Kaupunkilaisen kulttuuritoimittajan matka kohti uutta identiteettiä alkaa. Olisiko minusta metsänomistajaksi? Kuusiosainen dokumentaarinen radiokertomus siitä, miten helsinkiläinen, metsistä täysin tietämätön keski-ikäinen nainen yrittää päättää, ruvetako metsänomistajaksi isiensä maille pohjoiseen vai ei. Matka vie paitsi konkreettisesti metsään, myös pohtimaan suomalaisen metsätalouden ja metsienhoidon peruseetosta keskellä ilmastonmuutosta ja lajikatoa – ja ylipäätään sitä, mistä metsän ja ihmisen välisessä suhteessa on kyse. Vertaistukena ja oppaina matkalla on mukana tuoreita kaupunkilaisia metsänomistajanaisia.
Käsikirjoitus ja ohjaus: Sari Möttönen, äänisuunnittelu: Jukka Herva, musiikki: LauNau. Tuottaja: Hannu Karisto, Dokumenttiryhmä, YLE.